Kamaniņas. Nāciju kausā Latvijai trīs uzvaras

Ar labiem rezultātiem iepriecinājuši mūsu kamaniņu braucēji. Pirms nedēļas nogalē gaidāmā Pasaules kausa posma Nāciju kausā Latvijai trīs uzvaras. Sacensības Siguldas trasē vēroja Matīss Timofejevs.

Siguldā no ziemas ne miņas..., temperatūra pamatīgos plusos. Pirmajā sacensību dienā kā ierasts Nāciju kausa sacensības, tās ir kā kvalifikācija startam Pasaules kausa posmā. Vīru mačos piedalījās arī PK kopvērtējuma trešais labākais sportists - austrietis Jonass Millers. Viņš gan bija tālu no panākuma, austrietim vien 12.pozīcija. Labs brauciens un ļoti pārliecinoša uzvara Rikam Kristenam Rozītim. Tuvākie sekotāji apsteigtu par divām desmitdaļām.

Intervija - Riks Kristens Rozītis, kamaniņu braucējs

Artūram Dārzniekam šoreiz 7. labākais rezultāts, abi latviešu nodrošināja dalību PK posmā.

Dāmu konkurencē Latvijai vēl pārliecinošāku uzvaru izcīnīja Ulla Zirne. Viņai panākums tuvākās sāncenses apsteidzot par 3 desmitdaļām.

Intervija - Ulla Zirne, kamaniņu braucēja

Arī divvietīgo ekipāžu konkurencē Latvijai loģiska uzvara. Brāļi Šici pēc neveiksmes iepriekšējā PK posmā Lilehammerē. Siguldas Nāciju kausā bija ātrākie.

Intervija - Andris Šics, kamaniņu braucējs

Piecpadsmit labākie pēdējo trīs posmu vērtējumā vietu PK posmā jau bija nodrošinājuši. Viņu vidū 2 Latvijas vīri, 2 dāmas un arī divas divnieku ekipāžas. PK posms Siguldā sestdien un svētdien.