Adreses. Jaunais vecajam "pičpaunā"

Kad pirms pusgada viesnīcas Wellton Riverside Spa Hotel jaunceltne iznira no sastatnēm Vecrīgas panorāmā, medijus pāršalca dusmu vilnis – kā iespējams, ka jauna ēka vēsturiskā vidē tik nevērīgi attiekusies pret gadsimtiem senu pērli? Jo unikālais mūris nobēdzināts nepievilcīgā pagalmā. Pieminekļu sargi Mantojuma pārvaldē gan bija samiernieciski – šādi mūris tiekot saglabāts labāk nekā pirms tam.

Turpretī vecajai preču stacijas noliktavai nebija pieminekļa statusa, to mierīgi varēja šķūrēt nost. Taču teritorijas attīstītāji, kādreizējās ABLV bankas īpašnieki, to nevis nojauca, bet patlaban pārbūvē par ekskluzīvu kultūras centru Hanzas perons. Projekts ir ekstravagants – vecā ēka tiek iebūvēta jaunā stikla čaulā un būtībā kļūst par jaunas ēkas interjera objektu. Kāds ir attaisnojums to paslēpt no pilsētnieku acīm?

Adrešu autora Mārtiņa Ķibilda ceļabiedrs šoreiz ir īpašs. Tāds, kam visvairāk sakrājies sakāmā. Jo Adresēs viņš ir līdz ausīm jau kopš pirmās sērijas. Adrešu režisors Uģis Olte.

Pēc šīs sērijas Adrešu pavasara sezonas ciklā būs mēnesi gara pauze. 30.maijā LTV1 ēterā izies noslēdzošā sērija – amizants un pārsteigumiem pilns stāsts par lidostu Rīga un lidostu Jūrmala.