Personība. 100g kultūras. Osokini. Trīsdesmit pirkstu mūzikas enerģija

Pianistu dinastija — tēvs Sergejs Osokins, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, kopā ar saviem dēliem Andreju un Georgiju — radīja tik spēcīgu klaviermūzikas sajūtu, ka Operas zālē pēc 4. janvāra koncerta «Trīs Osokini un Opera» vēl ilgi nerima gaviles.

Sergejs Osokins ir izcils pedagogs, skolojis arī savus dēlus Andreju un Georgiju. Tagad talantīgo Osokinu trijotni vieno nemitīga tieksme pēc aizvien jaunām atklāsmēm mūzikā. Spēlēt kopā ir viņu radošais izaicinājums, jo katrs pats ir spoža un talantīga personība.

Šoruden Osokinu dinastijas jaunākais pārstāvis Georgijs Latvijai atnesa spožus panākumus, kļūstot par diplomandu leģendārā Fridirika Šopēna konkursā Varšavā. Tā ir spožākā uzvara Baltijas valstīm pēc neatkarības atgūšanas. Mūziķi šo konkursu dēvē par Olimpiskajām spēlēm — tas notiek reizi piecos gados, piedaloties vairāk nekā 452 pianistu no visas pasaules.

Raidījumā būs iespēja tikties ar mūziķiem personīgi, arī tajos brīžos, kad talantīgie puiši ne tikai spēlē klavieres un gatavojas koncertiem, bet arī ļaujas studentu dzīves stāstiem.

Videostāstu par Osokinu dzimtas pianistiem veido žurnāliste Ilze Strenga, režisore Zita Kaminska, operatori Andris Sarma, Ēriks Kraiņevs, Harijs Katlaps, Aldis Šēnbergs, Aivars Erdmanis, Normuns Pavlovskis, skaņu režisore Irita Skurule.