Māra un Mārtiņš mācīsies gatavot tradicionālu latgaliešu ēdienu un vienlaikus pieliks klāt ko jaunu. Pa ceļam viņi apciemos arī kādu vietējo amatnieku, lai iemēģinātu roku kādā arodā – radītu māla bļodu, iepazītu, kā top latgaliešu alus vai šmakovka, kā tiek audzētas kaņepes un kūpinātas karpas. Vakars tiks sagaidīts skaistā vietā – ar pirtiņu vai peldi ezerā, ar vēžu zveju vēlā vakara migliņā, izrunājot dienas laikā iepazīto un atklāto un kopā vēlreiz nobaudot sarūpēto.

Otrdiena, 28. jūlijs

2. sērija

Šajā sērijā Māra ciemojas pie sirsnīgās Sarmītes Stepiņas un mācās, kā pagatavot skābētu kāpostu zupu, grūsli un sīrņikus, bet vēlāk dodas uz augstāko punktu Latgalē – Lielo Liepukalnu. Savukārt Mārtiņš izzina kārtīga latgaļu speķa noslēpumus, viesojas skaistajā Lūznavas muižā un mēģina pats izkalt sev saktu. Vakara noslēgumā abi satiekas uz burukuģa Rāznas ezerā, lai apmainītos iespaidiem un izbaudītu pagatavotos ēdienus. 

Trešdiena, 29. jūlijs

3. sērija

Garšas ekspedīcijas trešajā dienā Mārtiņš un Māra nonāk Aglonā. Kamēr Martiņš cep īstu maizi Aglonas maizes muzejā, apskata mītiem apvīto Velnezeru un mēģina apgūt siera siešanas tradīcijas, Māra izmēģina roku guļbašņīku, kļocku un murcovkas pagatavošanā. Gardu muti to visu notiesāt abi dodas uz plosta Cirīša ezera vidū.

4. sērija

Garšas ekspedīcijas ceļojums Latgalē noslēdzas. Māra dodas pie saimnieces Ilzes Stabulnieces gatavot īstu asinsdesu, pildītu līdaku un jobikus. Savukārt Mārtiņš izzina latgaļu māla trauku noslēpumus un pat pats mēģina vienu tādu izveidot. Apskata, no kā tikai nevar pagatavot mūzikas instrumentus un kopā ar Jevgeņiju mācās, kā pagatavot tradicionālu latgaļu alu. Daudz viedāki, pozitīvām emocijām uzlādēti un paēduši, nu abi var doties atpakaļ uz Rīgu.