Personība. 100g kultūras. Vārīta ola un kulinārā glezniecība. Mārtiņš Sirmais

Mārtiņš Sirmais ir cilvēks ar garšas izjūtu ne tikai savā profesijā, bet arī privātajā dzīvē. Četru restorānu saimnieks savas dzīves laikā jau ir paspējis ar rokām nomizot vairākus furgonus Latvijas kartupeļu un tikko atgriezies no kafijas paradīzes Etiopijas, kur neesot sastapis nevienu kanibālu. Viņš nebaidās koķetēt ar TV kamerām un glezno ar zemeņu vai bazilika mērci tieši uz galda virsmas. Pavārs Mārtiņš Sirmais kopā ar draugiem rada ne tikai pozitīva ēdiena receptes, bet arī spēlē golfu, klausās mammas dzeju. Reiz viņš esot atteicies vadīt Eirovīzijas dziesmu konkursu, jo visas svarīgākās lietas viņa dzīvē neesot par naudu. Mārtiņš uzskata, ka vienīgais, ko nevarot lietot kulinārijā ir dzeltenās rudens koku lapas. Tās tikai acīm. Vismaz pagaidām.