Latvijas gada balva sportā

Šodien nosaukti Latvijas gada balvas sportā nominanti. Tapis zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu saņems Talsu hokeja pamatlicējs Imants Ziediņš. Par visu pēc kārtas Matīss Timofejevs.

Imants Ziediņš Gada balvu saņem par mūža ieguldījumu hokeja attīstībā Talsos. Viņš  dibinājis Talsu hokeja klubu, un ir vairāku desmitu Latvijas hokeja izlases spēlētāju treneris. Talsenieks astoņdesmito gadu beigās izveidoja pirmo mākslīgā ledus halli ārpus Rīgas. Talsu ledus halle atklāta 1989.g. un darbojas arī šobrīd.

Intervija - Aldons Vrubļevskis, LOK prezidents

Balvu par mūža ieguldījumu Imants Ziediņš saņems Latvijas gada balvas sportā apbalvošanas ceremonijā. Pārējie laurēti vēl nav zināmi.

Labākā sportista balvai nominēti - bokseris Mairis Briedis, divi ziemas sporta veidu pārstāvji - skeletonists Martins Dukurs un bobslejists Oskars Ķibermanis, handbolists Dainis Krištopāns, un motosportists Kaspars Stupelis.

Savukārt dāmu konkurencē balvas iegūšanai izvirzītas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, svarcēlāja Rebeka Koha, kā arī tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko.

No šodienas Portālā lsm.lv sācies balsojums par Populārāko sportistu – šai balvai nominēti 12 atlēti.

Apbalvošanas ceremonija notiks 18. decembrī Latvijas Televīzijā. To varēsiet vērot LTV1 tiešraidē.