Mārtiņu Ķibildu pieminot

Iepriekšējā «Kultūrdevas» raidījumā, 22.oktobrī, tā vadītājs Mārtiņš Ķibilds izskaitīja – nofilmēti jau septiņi raidījumi. Septiņi ir īpašs skaitlis – skaists un maģisks. Tagad Latvijas Televīzijas arhīvā ir septiņi «Kultūrdevas» raidījumi, ko vadījusi izcila personība.

Mārtiņš Ķibilds – progresīvs, iedvesmojošs, aizrautīgs, erudīts un harizmātisks raidījumu vadītājs. Viņš vienmēr meklēja jaunas formas un jaunus veidus, kā uzrunāt skatītājus, kā stāstīt savus stāstus.

Mārtiņš reizē bija gan domātājs, gan darītājs. Mārtiņš bija brīnišķīgs kolēģis un lielu ideju atbalstītājs. Līdzko viņš sajuta kādu lielu, nozīmīgu, potenciāli vērtīgu ideju, viņš uzreiz metās mūs atbalstīt un dažreiz arī nesaudzīgi kritizēt. Reizē organizēts un harmonisks, viņš meklēja kopsakarības, vilka kopsavilkumus. Mēs apbrīnojām viņa neizsīkstošo enerģiju. Viņš savā dzīvē paspēja izdarīt ļoti daudz.

Šajā «Kultūrdevas» studijā nebūs neviens. Šo ētera laiku Latvijas Televīzija velta Mārtiņam un Mārtiņa darbiem, kopā ar viņa draugiem un tuviem kolēģiem atceroties un izvēloties jums parādīt atsevišķas epizodes no Mārtiņa Ķibilda autorraidījumiem – «Atslēgas» un «Adreses».