Klausītājs. Īsfilmu cikls. 7. sērija. Sava ceļa gājēji

Nejauši garāmgājēji pierobežā nedzīvo. Te mīt vai nu tie, kuri te piedzimuši, vai arī tie, kuri ir nolēmuši izmēģināt savas spējas būt kopā ar iedzimtajiem un pierobežas joslas neparasto vidi.

Mihaila senči jau vairākās paaudzēs ir kopuši zemi pie Latvijas un Baltkrievijas robežas. Tagad ir viņa kārta apsaimniekot dzimtas īpašumus. Jāpiebilst gan, ka pārējie Mihaila ģimenes locekļi negrib slaukt govis, ganīt kazas un dzīvot Semjošķinu sādžā. Taču viņš, par to nebēdādams, ir harmoniska pierobežas joslas sastāvdaļa.

Mišas kaimiņi ir  Dana, Aleksandrs, viņu bērni un vecāki. Ienācēji, kuri nolēmuši pierobežas joslā būt. Vismaz kādu laiku noteikti. Kaimiņš viņus uzskata par dīvainiem , bet labiem cilvēkiem. Ar piesardzīgu neuzticības devu iedzimtais Miša vienmēr var pāriet pāri ceļam un lūgt palīdzību grūtā brīdi. Arī bijušie pilsētnieki kaimiņam nekautrējas prasīt malku sazāģēt un atvest ar traktoru mājās.

Pierobežas joslā viss ir saistīts ar neredzamām saitēm, un vienmēr ir jāpatur prātā doma, ka cilvēks cilvēkam ir draugs.