Gada notikumu apskats 2020

Gads, kuram līdzīgu nav! It kā jau šādi varētu raksturot jebkuru no piedzīvotajiem divpadsmit mēnešu cikliem, taču aizejošais 2020. noteikti paliks atmiņā vēl labu laiku. Un ne tikai Covid-19 dēļ. Karstākās gaisa temperatūras novērojumu vēsturē un karstākā cīņa par prezidenta krēslu ASV. Iespēja tiešsaistē sekot līdzi pirmajam cilvēku lidojumam ar jauno «SpaceX» gaisa kuģi. Patiesībā jau tiešsaistē šajā gadā tika aizvadīta liela daļa visu mūsu ikdienas. Tad vēl Rīgas bruģis, kurā laiku pa laikam iegrimst kāds auto, kamēr rīdzinieki ārkārtas vēlēšanās lemj, kam uzticēt galvaspilsētas atslēgas. Un skolēni, kas sāk apgūt jaunās kompetences, vismaz attālinātu mācīšanos noteikti.
Spilgtas uzvaras un sāpīgi zaudējumi. Skaļākās krimināllietas, negaidītākie pavērsieni politikā, ekonomikā, medicīnā un izglītībā. Un visa priekšplānā daudzie atgādinājumi, cik trausla var būt cilvēka dzīvība, sastopoties ar acīm neieraugāmu ienaidnieku. Un cik nenovērtējama ir brīvība – it īpaši, ja tā jāizcīna, kailām rokām stājoties pretī autoritāra režīma spēka mašinērijai. Turklāt tepat kaimiņos.
2020. gada pēdējā dienā LTV Ziņu dienesta žurnālisti tradicionālajā «Gada notikumu apskatā» atskatīsies uz svarīgākajiem aizvadītā gada notikumiem. Taču līdzīgi kā viss gads, arī «Gada notikumu apskats» ne tuvu nebūs ierastais. Žurnālisti kopā ar labiem draugiem dosies īpašā misijā – «Pārsteigums!», lai pateiktu paldies tiem, kuri dien dienā izcīna iespējams pašas nozīmīgākās cīņas.