Šodien LTV7 skatāma Latvijas hokeja izlases pirmā spēle PČH 2022

Šodien LTV7 skatāma Latvijas hokeja izlases pirmā spēle PČH 2022

Pasaules čempionāts hokejā ir klāt un, kā ierasts, Latvijas Televīzija nodrošina skatītājiem iespēju sekot līdzi visām Latvijas hokeja izlases spēlēm. Šodien, 13. maijā, Latvijas valstsvienībai jau pirmā spēle pret ASV, kas būs skatāma LTV7 plkst. 16.10, savukārt pirms tam, plkst. 15.30, LTV7 Hokeja studijā LTV sporta žurnālists Dāvids Ernštreits un hokeja eksperti – Edgars Masaļskis un Oļegs Sorokins – diskutēs par gaidāmo šajā turnīrā un konkrēti pirmajā spēlē. 

A apakšgrupas spēles notiks Helsinkos – tajās tiksies Kanādas, Vācijas, Šveices, Slovākijas, Dānijas, Kazahstānas, Itālijas un Francijas komandas, savukārt B apakšgrupas spēles, kur izlozes kārtībā nokļuva arī Latvijas izlase, notiks Tamperē – tajās startēs Somijas, ASV, Čehijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Lielbritānijas un Austrijas komandas. Kopā apakšgrupā katrai no komandām būs jāaizvada septiņas spēles, un labākās četras komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, tāpēc svarīga ir ikviena spēle, gūtie un ielaistie vārti. 

13. maijā plkst. 16.10 LTV7 būs pirmā Latvijas hokeja izlases spēle šajā čempionātā, kurā tā sacentīsies pret ASV izlasi. Galvenās favorītes uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs no Latvijas pārstāvētās B apakšgrupas ir Somija, ASV, Zviedrija un Čehija. Tas nozīmē, ka Latvijas valstsvienībai jāuzvar ne tikai savas tiešās konkurentes – Norvēģijas, Lielbritānijas un Austrijas izlases –, bet arī kāda no “lielajām” komandām, un tieši ASV hokeja izlase vēsturiski ir tā pretiniece, kuru iepriekšējos gados ir izdevies vairākkārt uzvarēt turnīrā. 

Čempionāta laikā būs spraigas diskusijas LTV7 Hokeja studijā pirms, pēc visām Latvijas izlases spēlēm un to laikā. Studiju vadīs LTV sporta žurnālists Dāvids Ernštreits, viņam pievienosies hokeja eksperti Edgars Masaļskis un Oļegs Sorokins, savukārt LTV sporta žurnālists Matīss Timofejevs strādās čempionāta norises vietā.

LTV7 Hokeja studija, kā arī visas nākamās Latvijas hokeja izlases spēles skatāmas LTV7

  • 14. maijā plkst. 20.10 Latvija – Somija (LTV7 Hokeja studija plkst. 19.30);
  • 16. maijā plkst. 16.10 Latvija – Norvēģija (LTV7 Hokeja studija plkst. 11.30); 
  • 19. maijā plkst. 20.10 Latvija – Čehija (LTV7 Hokeja studija plkst. 19.30; 
  • 20. maijā plkst. 20.10 Latvija – Austrija (LTV7 Hokeja studija plkst. 11.30); 
  • 22. maijā plkst. 16.10 Latvija – Lielbritānija (LTV7 Hokeja studija plkst. 15.30);  
  • 24. maijā plkst. 12.10 Latvija – Zviedrija (LTV7 Hokeja studija plkst. 11.30). 

Spēlēm tiešraidē līdzi jutīs un tās komentēs profesionāli hokeja pārzinātāji – bijušais hokejists Herberts Vasiļjevs, kā arī sporta žurnālisti Jānis Stepītis un Andris Auziņš.

Latvijas hokeja izlases spēle pret ASV – 13. maijā plkst. 16.10 LTV7, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, savukārt pirms tam, plkst. 15.30, LTV7 Hokeja studija ar Dāvidu Ernštreitu, Edgaru Masaļski un Oļegu Sorokinu. 

#pieslēdzieskomandai

Latvijas Televīzijas un Tet pārraides tiesības nodrošina vienošanās ar Starptautiskās hokeja federācijas Pasaules čempionāta hokejā ekskluzīvo mediju un mārketinga partneri Infront Sports & Media. Vienošanās paredz pārraides tiesības līdz 2023. gadam.