Šodien portālā LSM.lv būs skatāma "Kas notiek Latvijā?" diskusija par mediju un politiķu attiecībām

Šodien portālā LSM.lv būs skatāma "Kas notiek Latvijā?" diskusija par mediju un politiķu attiecībām

Šodien, 29. novembrī, plkst. 11.00 sabiedrisko mediju portālā LSM.lv būs skatāms raidījums "Kas notiek Latvijā?" – diskusijā "Visatļautība, iebiedēšana, neatkarība un nerakstītie likumi: kas notiek starp politiķiem un medijiem?" Jānis Domburs ar viesiem iztirzās atšķirīgās izpratnes par mediju lomu un uzdevumiem.

“Pārprasta neatkarība” un “acīmredzams mērķis diskreditēt sabiedriskos medijus” – šie ir tikai daži no epitetiem, kas aizvadītās nedēļas laikā izskanējuši publiskajā telpā par sabiedrisko mediju darbu, tajā skaitā atspoguļojot situāciju uz Baltkrievijas un Polijas robežas. Tā, piemēram, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš mikroblogošanas vietnē “Twitter” pavēstīja, ka mediju veidotie sižeti tiks vērtēti komisijas sēdē.

Diskusijā piedalīsies Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, Saeimas deputāti Dagmāra Beitnere-Le Galla (Jaunā konservatīvā partija) un Jānis Iesalnieks (Nacionālā apvienība), kā arī Saeimas Mediju politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (“Attīstībai/ Par!”).

Sabiedrisko mediju uzraugu – Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi – raidījumā pārstāvēs tās priekšsēdētājs Jānis Siksnis, savukārt Latvijas Žurnālistu asociācijas viedokli paudīs asociācijas valdes locekle Sigita Roķe. 

“Kas notiek Latvijā?” autors un vadītājs ir žurnālists Jānis Domburs, redaktori – Madara Fridrihsone un Jānis Tereško. Raidījuma režisore – Liene Žeimunde, producente – Iveta Lepeško.

Raidījums “Kas notiek Latvijā?” – trešdienās plkst. 21.15 LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, speciālizlaidumu tiešraides citos laikos – tikai portālā LSM.lv un LSM.lv, Latvijas Televīzijas Facebook.